Jiannis kousaitis's Blog

Για όλους εσάς που φοβηθήκατε μη σας λείψω, τώρα που βγήκα από το Facebook

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ

Πρόλογος

Αντί προλόγου & για να μπουν στο κλίμα όσοι δεν ξέρουν το “story”, αξίζει να δοθούν οι παρακάτω – πολύ χρήσιμες – πληροφορίες:

–          Η συγκέντρωση της Τετάρτης στο Balthazar, διοργανώθηκε από τον Γιάννη & την Ιωάννα.

–          Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η Ιωάννα να κεράσει τον Γιάννη, σαν 1 κίνηση ευχαριστίας για τις δωρεάν φωτογραφικές υπηρεσίες που ο Γιάννης της προσέφερε την προηγούμενη εβδομάδα

–          Στην παρέα προστέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες η Ενίντα & η Βίκυ

–          Η παρουσία της Βίκυς & του Γιάννη στον ίδιο χώρο, χαρακτηρίστηκε από κοινό & κριτικούς, ως η ιδανική ευκαιρία της Βίκυς να ανταποδώσει το κέρασμα που της είχε κάνει ο Γιάννης την προηγούμενη βραδιά.

–          Την παροιμία “όπου γάμος & χαρά – η Βασίλω πρώτη”, έρχονται να επιβεβαιώσουν με την παρουσία τους στην συγκέντρωση οι κ.κ. Κώστας – Αρετή – Δημήτρης.

–          Με την παραπάνω σύνθεση, με το κέφι να περισσεύει & τα πορτοφόλια γεμάτα (όλων εκτός του Γιάννη αφού δεν θα χρειαζόταν χρήματα, είχε να λαμβάνει κεράσματα από 2 μεριές) ξεκίνησε η μεγάλη βραδιά

Κυρίως Θέμα

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η χτεσινή μας καθιερωμένη παν-εβραϊκή συγκέντρωση, που έλαβε χώρα στην συναγωγή του Βalthazar. Οι παρευρισκόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό & επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που τους συνόδευε. Εξοπλισμένοι με όλων των ειδών τα καβούρια σε τσέπες – τσάντες – πορτοφόλια & με σύμμαχο την σπιρτάδα τους, κατάφεραν να εξοικονομήσουν χρήματα & συγχρόνως να μπουν στο πάνθεον των μεγαλύτερων τσιφούτηδων που εμφανίστηκαν ποτέ στο πλανήτη μας. Η κατηγοριοποίηση που ακολουθεί, αποκρυπτογραφεί πλήρως τους τρόπους που κινήθηκε ο καθένας από τους παρευρισκόμενους & αποτελεί φάρο γνώσης για τις νέες γενιές που θέλουν να μοιάσουν στα διάσημα ινδάλματα τους.

Κατηγορία 1 – Ο θάνατος του εμποράκου

Ενίντα & Βίκυ ενήργησαν με παρόμοιες μεθόδους – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι συνάδελφοι – & το αποτέλεσμα τις δικαιώνει πανηγυρικά! Έχοντας αποστηθίσει όλο τον τιμοκατάλογο του Balthazar, κινήθηκαν ταχύτατα, πλήρωσαν με ακρίβεια δεκάρας ότι τους αναλογεί & έδωσαν μεγάλη χαρά στους υποστηρικτές τους.

Ενίντα:

coctail 12€ + Μπίρα 8€ = Σύνολο 20€ – Πλήρωσε 20€

Βίκυ:

Μπίρα 8€ + 1 1/2 Μπίρα Γιάννη (κέρασμα) 12€ = Σύνολο 20€ – Πλήρωσε 20€

Κατηγορία 2 – Όσκαρ ερμηνείας & αγαλματίδιο του χρυσού τσιφούτη

Ιωάννα – Κώστας – Αρετή έπαιξαν σαν σεληνιασμένοι & με κινήσεις βγαλμένες σαν από παραμύθι, κατάφεραν να κερδίσουν επάξια την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη & στις καρδιές μας! Αν αναλογιστεί κανείς το νεαρόν της ηλικίας τους, είναι σίγουρο ότι αυτοί οι 3 αστέρες έχουν να μας χαρίσουν ακόμα πολλές λαμπρές βραδιές σαν τη χτεσινή!!!

Ιωάννα:

2 Μπίρες 16€ + 1 1/2 μπίρα Γιάννη (κέρασμα) 12€ = Σύνολο 28€ – Πλήρωσε 25€

Αρετή + Κώστας:

3 Μπίρες 24€ + 1 Whiskey 10€ = Σύνολο 34€ – Πλήρωσαν 30€

Κατηγορία 3 – Σε ρηχά νερά

Ο Δημήτρης – σκιά του καλού του εαυτού – δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες μια τόσο μεγάλης διοργάνωσης & απέτυχε παταγωδώς! Μπορεί το επίπεδο των συμπαιχτών του να είναι πολύ υψηλό – αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία & σίγουρα στο μέλλον περιμένουμε από αυτόν πολύ περισσότερα!

Δημήτρης:

2 Μπίρες 16€ = Σύνολο 16€ – Πλήρωσε 20€

Η συναγωγή μας σε αριθμούς!

Λένε ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωση μας όμως, αυτός ο μύθος καταρρίπτεται πανηγυρικά! Ο λογαριασμός στο τέλος της βραδιάς ήταν 115€ (118€ ήταν, αλλά ο Barma-n-Μάνος μας έκοψε 3€) & μαζί με τα πουρμπουάρ (10% ορίζει το savoir vivre σύμφωνα με τον αγαπητό κ. Ζαμπούνης)  φτάνουμε στα 125€.

Αναλυτικά:

Παίχτης Ήπιε Πλήρωσε
Ενίντα 20€ 20€
Βίκυ 20€ 20€
Ιωάννα 28€ 25€
Αρετή + Κώστας 34€ 30€
Δημήτρης 16€ 20€
Σύνολα 118€ 115€

Έχοντας ήδη μάθει από τη προηγούμενη παράγραφο τον άγνωστο Χ (όπου άγνωστος Χ = λογαριασμός) & βλέποντας τον παραπάνω πίνακα, ακόμα & 1 5χρονο παιδί καταλαβαίνει το μέγεθος της τρύπας του χτεσινού λογαριασμού! Έλειπαν 10 κολλαριστά ευρουδάκια!!

Κατηγορία 4 – Πήγε για μαλλί & βγήκε κουρεμένος!

Ο Γιάννης έφτασε στη συναγωγή με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όλα έμοιαζαν ιδανικά & τίποτα δεν προμήνυε το Βατερλό που θα ακολουθούσε. Έχοντας πάρει τη διαβεβαίωση ότι η βραδιά θα είναι μοναδική & με πίστη ότι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα τηρήσουν την υπόσχεση τους, ένοιωθε έτοιμος ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να ζήσει το μεγάλο του όνειρο: Για 1 & μοναδική φορά

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Τι & αν έπινε με σύνεση (ίσως να μην έχω ξαναπιεί λιγότερες μπίρες) – τι & αν το έπαιζε κολλητός στον Barma-n-Μάνος για να τον κερνάει μπίρες (σε σύνολο 6 μπίρες, με κέρασε τις 3) – όλα ήταν μάταια, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αρκετό & μοιραία η φιέστα κατέληξε σε τραγωδία!!! Το μέτρημα των χρημάτων σαν να διήρκησε αιώνες – μετρούσε & ξαναμετρούσε  μη τυχών & έχει κάνει κάποιο λάθος – όλα ήταν μάταια – κάθε φορά το ίδιο άθροισμα – 115€!!!

Ξαφνικά εκατομμύρια φωνές – αντρικές/γυναικείες, βαριές/ψηλές, δυνατές/ψιθυριστές  – άρχιζαν να του τριβελίζουν τ’ αυτιά:

Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ
Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ
Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ
Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ
Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ
Εκατόν δέκα πέντε Ευρώ

Τα μάτια του γέμισαν από 1 αριθμό:

115€

115€

115€

115€

115€

115€

115€

Του έλειπαν 10 ολόκληρα Ευρώ!!! Κάθισε σε μια γωνιά να ξαποστάσει, να αναλογιστεί τι μπορεί να πήγε στραβά!!! Έτσι όπως ήταν θολωμένος σκέφτηκε να πει ψέματα – ότι δεν είχε πάρει λεφτά μαζί του – δεν θα ήταν κανονικό ψέμα, του είχε περάσει από το μυαλό στο σπίτι, αφού όλα θα ήταν κερασμένα απόψε, για ποιο λόγο να πάρει λεφτά?? Μετά σκέφτηκε να μην δώσει πουρμπουάρ – μα όχι γύφτος δεν θα γινόταν!!!

Είχαν περάσει 10 λεπτά, όταν πλέον το πήρε απόφαση – η μέρα που δεν θα πληρώσει τίποτα δεν θα έρθει ποτέ! Την ώρα που πλήρωνε – 115€ από την παρέα + 10€ από τη τσέπη του – & μη μπορώντας να συγκρατήσει τα συναισθήματα του, 1 δάκρυ κύλισε…

Στο δρόμο για το σπίτι είχε ξεμείνει από δυνάμεις – δεν είχε κουράγιο για τίποτα. Ακόμα & όταν η Ενίντα προέτρεψε την Ιωάννα, μεταξύ σοβαρού & αστείου, να του ζητήσουν λεφτά – κόμιστρα για τα μεταφορικά, εκείνος δεν μίλησε, ήταν έτοιμος να πληρώσει, ξέρει ποια είναι η μοίρα του, είναι…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!!!!!

Επίλογος

Ήταν μια λαμπρή βραδιά!! Τα μεγαλύτερα αστέρια έλαμψαν με την παρουσία τους & χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στους τυχερούς θαμώνες που βρέθηκαν στο Balthazar. Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς, η απουσία βασικών διεκδικητών του τίτλου. Ονόματα όπως, ο Γιάννης, η Έλενα, ο Κωνσταντίνος, η Μάγδα, ο Καίσαρας, η Άννα, ο Δημήτρης & πολλοί άλλοι, αν & μας έχουν συνηθίσει σε μεγαλειώδεις εμφανίσεις, δυστυχώς απουσίασαν (ηθελημένα?) & δεν μας επέτρεψαν να αναβιώσουμε στιγμές από το ένδοξο παρελθόν…

Υσ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή/και καταστάσεις είναι συμπτωματική 😛

Print-Photos-Online.com
Blog.Print-Photos-Online.com
Print-Photos-Online.com/Travel
Gamos-Baptisi-Online.com
Print-Photos-Online.com/Contest
Find us on Facebook

2 Σχόλια»

  Konstantinos wrote @

Dear John,

first of all I want to thank U for not invite us.

Secondly, I want to thank myself due to my predictability for not being there as almost always with me beloved cheapen fellowship 🙂

Hope tonight your mobile connection will be fully loaded of phone units in order to have a better communication for any arranged meeting.

Last but not least & even I wasn’t there, kindly find my contribution to your last night’s drinks balance on
http://personal.telefonica.terra.es/web/webtorsen/10_euros_V_G_anv.jpg.

PS. Sorry for the English writing but, U know… My Mamoussia, US origination compels me not to write in public in any other language except English.

  χρηστος wrote @

εγω νομιζω πως η ΑΡΕΤΗ, οπως και στη ΠΡΑΓΑ για αλλη μια φορα εριξε τον κωσταντινο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: